Чим небезпечне закислення організму
Закислення організму – це підвищення рівня кислотності (рН). Причиною цього найчастіше є неправильне харчування. Якщо кислотно-лужний баланс порушується, починає погіршуватися імунітет.
Закислення організму може стати причиною:
- розвитку дріжджових грибків;
- появи і розмноження гельмінтів та інших паразитів;
- випадання волосся і зубів, ламкості нігтів через вимивання кальцію з організму;
- вимивання калію, натрію, магнію;
- порушення обміну речовин;
- ревматизму;
- ракових утворень;
- зайвої ваги;
- головного болю;
- підвищення тиску;
- діабету.
Корисні властивості соди
Харчову соду активно використовують в народній і традиційній медицині. Причина тому – її корисні якості. Сода може:
- виступати в ролі антисептика;
- вирівнювати кислотно-лужний баланс;
- поліпшувати стан судин;
- виводити шлаки і токсини;
- підвищувати імунітет;
- позбавляти від паразитів;
- допомагати при запорах;
- зменшувати головні болі;
- боротися із зайвою вагою;
- знижувати кислотність в шлунку.
Правильне щоденне пиття соди сприяє очищенню організму і зниженню рівня кислотності.
Пити розчин соди потрібно на голодний шлунок, за 30-60 хвилин до сніданку. Розчин приймається невеликими порціями, поступово.
Приготування напою з содою для виведення шлаків і токсинів:
- Одну столову ложку соди розчиніть в 750 мл гарячої води.
- ретельно перемішайте.
- Отриману рідину закип’ятіть.
- Остудіть до злегка теплого або прохолодного стану.
- Приймайте не більше двох тижнів.
Содовий розчин для зміцнення імунітету і очищення кишечника:
- Розчиніть одну чайну ложку соди в 400-500 мл окропу.
- остудіть.
- Приймайте не більше одного тижня.
Розчин соди для стабілізації кислотного балансу:
- Розведіть половину чайної ложки на 600 мл води.
- закип’ятіть.
- Приймайте не більше двох разів на добу і не більше семи днів.
На час прийому соди відмовтеся від жирної і гострої їжі.
Протипоказання
Сода відносно безпечна в помірних кількостях, але підходить не всім. Ось кому слід застосовувати її з обережністю:
- гіперчутливі і сприйнятливі до гідрокарбонату натрію;
- гіпертоніки;
- вагітні та жінки;
- хворі на цукровий діабет;
- люди зі зниженою кислотністю шлунка;
- хворі на гастрит і виразку дванадцятипалої кишки, тому що використання соди в цьому випадку може викликати внутрішні кровотечі;
- схильні до набряків;
- люди з серцевими захворюваннями.
При грамотному вживанні соди стан організму помітно поліпшується. Але якщо ви тільки починаєте приймати соду, потрібно зробити кілька маленьких ковтків і поспостерігати за реакцією організму. Содові розчини не замінюють призначений медикаментозне лікування. Перед вживанням рекомендується проконсультуватися з лікарем.
Будь першим хто прокоментує